Carrot cake bun de tot

Am mancat in ultima perioada multe carrot cake-uri prin oras. Pe modelul confort food si tinand cont de vremea tommatica, mi s-a parut o optiune reconfortanta printre doua accese de tuse si un piept incarcat. Si dupa ce am mancat si la Starbucks, si la Gloria Jeans, si la M60, am zis ca musai sa fac si eu unul. Evident nu e prima data cand fac, cred ca am mai pus pe aici o reteta, dar pana la asta de acum, niciuna nu mi s-a parut atat de gustoasa. Textura blatului e perfecta, asa ca am zis sa o impartasesc. Evident, reteta e o combinatie de mai multe, cu o mica improvizatie din partea mea, deci pot sa zic ca e a mea ;)))

Ingrediente:

2 cups (260 de grame faina de prajituri)

1 praf de copt (10g) + un praf (cat iei intre degete) de amoniu prajituri

1 lingurita de sare

1 1/2 lingurite cu varf scortisoara + 1/2 lingurita nucsoara

1 1/4 (295) ml ulei rapita sau floare (eu am pus rapita, ca e mai neutru gustul)

1 cup (200g) zahar brun granulat

1 cup (200g) zahar cocos

1 plic concentrat de vanilie sau semintele de la o pastaie

4 oua mari (eu am folosit oua de la soacra-mea)

3 cups (300 g) morcovi rasi si mar ras (marul e improvizatia, dar cred ca face diferenta la textura si gust), adica un mar mediu si vreo 5 morcovi la fel

1 pumn de nuci prajite in tigaie si tocate grosier

1 pumn de stafide daca vreti, eu nu am pus ca nu ii plac lui Ivan

Se amesteca separat faina, scortisoara, praful de copt si nucsoara, praful de sare, amoniul.

Cu un mixer manual sau cu un tel se amesteca bine uleiul cu zaharurile, apoi se adauga ouale pe rand amestecand bine pana la omogenizare. Se pune vanilia. Se toarna apoi incet ingredientele uscate pana se inglobeaza perfect. Apoi se pune morcovul cu mar ras si se amesteca pana se inglobeaza si el. La final se pun nucile si stafidele. Compozitia se pune in doua tavi rotunde cu fund detasabil de la Ikea, cred ca diametru 22, dar nu sunt sigura, alea maron, si se dau la cuptor cam 45-60 de minute la 180 celsius. Sunt coapte cand scobitoarea iese curata.

Eu am facut frostingul de philadelphia care iese bun mereu si am pus in el scortisoara, dar merge si cu crema de mascarpone si chiar de ciocolata alba daca ai chef sa fii maestru bucatar. De asemenea eu, de lene, am lasat blaturile intregi, dar pot fi taiate la jumatate si ies patru straturi. Partea buna e ca, desi sunt groase si neinsiropate, blaturile sunt moi si aromate, se simte putin fragezimea data de mar…bun, bun de tot. Am mancat doua felii huge azi, altfel ma laud ca l-am facut pentru copii…mhm!

Pofta buna!

Reclame

Care e părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s