Briose cu capsuni, simplu si elegant

Hahahaha! Asta ca sa stiti cum imi mentin greutatea sub control, adica nu o sa slabesc niciodata…dar, ce mai conteaza. Perioada capsunilor e scurta si dupa aia gasim alta reteta buna :))))

Pe (dar nimeni sa nu imi zica, ma, ca doua zile am vorbit ca o capsunareasa?!) asta am gasit-o, ca de obicei, via Pinterest. Am mai adaugat eu una alta si a iesit foarte bine. Briosele sunt moi, parfumate si aromate. Am facut tot frosting de philadelphia, mi se pare mult mai bun decat cel doar cu unt si mult mai sigur decat cel de mascarpone care mie mi se taie in 3 din 4 cazuri. Bun, deci compozitia brioselor este asta:

1 cup si jumatate de zahar brun/de cocos/de care vreti (adaug de dragul Daniei faptul ca un cup se masoara diferit de la un ingredient la altul, sunt convertoare pe net, dar ca idee e un pahar de 200 de mililitri)

Jumatate de cup de capsuni pasate + jumatate taiate bucatele marunte (desi eu le-as pune de la inceput pasate cu furculita pe toate, oricum se fac praf la mixat).

2 oua

2 cups faina

1 praf de copt

Esenta naturala sau seminte de vanilie din pastaie

Jumatate de cup de lapte

Jumatate de cup de unt gras moale (asta ar fi cam 115-120 de grame)

Zaharul, piureul de fructe, bucatelele de fructe si untul se bat la inceput. Se pun esentele si ouale pe rand. La final se alterneza laptele cu faina pana cand iese o compozitie cam lesinata. Se pun in hartiutele si tava pregatite si se dau la cuptor la 170-180 celsius cam 20 de minute.

Ies cam 15 pe dimensiunile cheselor de la Ikea, deci mai marisoare.

Se orneaza cu frosting de branza (adaug de dragul Andrei ca acesta se prepara cum am mai scris pe aici din: o cutie mica Philadelphia, 50 g unt si muuult zahar pudra, cam 2 plicuri de 80 de grame pun eu, reteta originala are inca pe atat) si capsuni crude, dar se pot manca si fara. Sunt bune tare!

Pofta buna!

Reclame

Care e părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s