Ganduri “aviatoare”

Citesc o carte noua si asta imi da o mie de trairi. Desigur, acesta este rostul cartilor, vor spune cititorii de cursa lunga si cu performante cantitativ-calitative, dar eu nu sunt unul asa ca ma voi preface ca asta este o epifanie…deci cartea asta imi da o mie de trairi.

Citesc cum rusul asta (contemporan pe de-asupra, nici vorba de fini psihologi de care nu ma pot lipi) descrie atat de emotional si profund imaginea parintilor lui si atunci imi trece prin cap, ca intr-o pelicula post-modernista, cum o sa ma plimb eu cu mirosul meu (pe care nu il pot percepe, dar despre care Sasha zicea ca seamana cu cel de condimente) si cu vocea mea (ascutita o aud eu, de baietel obraznic se aude pe orice inregistrare) prin amintirile lor. Si cum stau si rasfoiesc ante-factum aceste povesti din amintirile lor viitoare imi dau seama ca este atat de greu sa fii amintirea ppacuta a cuiva si cat de mult tanjesc sa fiu asa. E ca si cand as cere o confirmare pentru stradania de acum, poate de-aia imi iau si fuste…ca sa baletez cu ele (ca o printesa, cum zice Sasha) in lumea lor interioara de peste ani, atunci cand, daca o sa am noroc, o sa incerc sa imi aduc aminte si eu cum ma vaicaream din cauza firelor albe proaspete si a ridurilor dintre ochi.

Sunt acolo, sunt in momentul ala in care creez amintiri, in care respiratia mea de acum va fi amintirea lor de peste ani, va fi melancolia mea de peste ani, si nu stiu cum sa fac sa pastrez clipa cum zicea un celebru, sa o tin mai mult, sa o sorb mai profund, sa o gust mai tare, sa o desenez mai clar. E cald si e frumos si e ca si cand timpul asta sta pe loc, doar ca viata mea e mai plina de acei ei pe care candva ii asteptam si doream, acum ii am si ating si candva o sa ma viseze si aminteasca….da, scrie frumos tare Evgheni asta. Il recomand!

Care e părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s