Azi iar am mancat

Cum spunea un meme pe care l-am shareuit deunazi, hobby-ul meu e sa mananc si apoi sa ma plang ca sunt grasa…sigur ca „grasa” e o usoara exagerare, dar nici silfida care vreau nu sunt. Stau binisor cu stima de sine zilele astea asa ca nu plang cand ma urc pe cantar si vad ce vad, dar, serios, imi cam doresc disciplina si vointa pe care le aveam post-sarcina cu Sasha cand ajunsesem la magnifica greutate de 52 de kilograme. Da, domn’le, era frumos si eram mandra, sigur ca eram si nebuna si stresata, dar cand ma uitam in oglinda eram destul de multumita. Sigur ca eram si franta de oboseala si disperata sa fie totul ca la carte, acum tot obosita sunt si daca vreau sa pun la punct tot, nu am timp. Sigur ca eram calma si zen cu copilul (sau reuseam sa mimez atitudinea) si imi imaginam (ba chiar si faceam) activitati interesante cu Sasha, acum nici sa ma gandesc nu am energie si chef….dar…

Sa depasim acum momentul laudei de sine si sa ajung la esential: iar am gatit, iar am mancat. Au apus vremurile alea superbe in care Sasha nu prea manca seara sau manca chestii pe care eu nu le mananc si Ivan manca piureuri sau cereale…ah, ce viata aveam…acum gatesc practic toata ziua si niciodata nu am mancare in frigider. Ce mai incoace incolo, sunt o fukin’ gospodina si asta ma frustreaza maxim. Deci mananc! In plus, pentru ca zilnic trebuie sa imi imaginez chestii noi si apetisante de gatit, bag in mine cot la cot cu ei, ca doar cum sa fac si sa nu gust…cum?!

Meniul de azi: chiftelute de naut la cuptor cu cartofi prajiti la cuptor si porumb dulce (da, ala fiert din conserva, ai mei il adora). Cum sa zic, eu caut de mult o reteta buna de chiftele de naut sau falafel cum sunt numite pe net, dar am simtit nevoia sa improvizez pentru ca niciuna nu a iesit buna pana acum. V-o dau cu mentiunea ca e cea mai buna de pana acum, dar tot o sa incerc sa o imbunatatesc, pentru ca tot simt ca as mai vrea ceva de la ele…poate sa gasesc un sos potrivit, nu stiu…

Asadar (pentru doua portii decente, chiar trei)

O conserva de naut (cica ar iesi bune si cu naut inmuiat peste noapte dar nefiert, dar nu am incercat)

Doua cepe mici verzi

Un catel mare de usturoi

Cateva fire de patrunjel sau coriandru verde

O lingura-doua de susan (cica merge si cu tahini, nu am incercat)

O lingura de faina sau de faina de naut (eu am pus de naut)

Sare, piper, curcuma si boia iute si dulce dupa gust, am pus multicel eu.

Se pun in blender toate pana se formeaza o pasta omogena, se formeaza chiftelutele cu palmele unse de ulei de masline si se pun la cuptor pe hartie de copt unsa tot cu ulei de masline sau in tigaia cu ulei incins daca nu va interzic fierea, trigliceridele, ce o mai fi (cred sincer ca sunt mai bune prajite dar au fost bune si la cuptor) si se tin pana se rumenesc pe ambele parti. Gata! Pofta buna! Si adio siluetei mele!

Reclame

Care e părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s