Opinii, o reteta si un sapun (diverse)

5, 5 postari am inceput si au ramas in draft, nu se leaga. Imi pare rau, dar chiar nu se leaga. Sigur ca as face sa se lege printr-un efort de vointa, dar nu vreau. Am zis ca sunt autentica si asa vreau sa raman. Am vazut prea multe mame eroine care nu sunt asa in viata de zi cu zi, prea multe printese modeste care cand au suficienti bani si influenta devin infatuate si pur si simplu proaste, prea multi oameni care se vand pentru cativa lei, prea multi influenceri care te vand pe tine si pe oricine pentru cateva sute de share si like si „vai, ce minunata si inteleapta esti!”…nu pot, nu vreau. Sa o consideram pedanterie old school, principiu sau pur si simplu credinta ca exista o „rasplata” pentru orice rau, dar eu nu o sa fac asta. Si nici nu ma voi imprieteni cu nimeni conjunctural…nu imi placi, o sa vezi asta, nu te speria, nu mai am varsta sa ma ascund ca sa nu fiu aia damnata sau proscrisa…am fost asa doi ani in liceu si, ironia naibii, oamenii care pareau superficiali s-au dovedit cei mai deschisi, cei mai putini principiali, la fel de sinceri ca etaloanele dreptatii…

Ma intorc de unde am plecat, si pentru ca depresia mea primavaratica nu intereseaza pe nimeni, nici argumentele pentru care ma bucur ca am copii (cate 50 in fiecare zi) sau ma ingrozesc oamenii care simt ca au gresit dandu-le viata (nu, serios, ce om normal la cap se uita la copiii lui si poate spune senin ca ii pare rau ca le-a dat viata si ca daca ar putea-o lua de la capat, ar alege sa nu…asta e un soi de crima virtuala si morala), am decis sa ma fac simtita cu o reteta. Da, domn’le, o reteta de cartofi crocanti la cuptor. Pe Pinterest o numeau „best roasted potatoes”, dar eu am mai improvizat pe ici pe colo, si ce a iesit…my god! The best cina ever…deci:

– cartofi de tot felul (albi pufosi, dulci portocalii am avut eu) care se taie cubulete marisoare si se fierb cu sare si un praf de bicarbonat pana cand furculita intra usor in ei

– separat se amesteca niste ulei de masline cu patrunjel verde, rozmarin verde (sau uscat, eu nu am avut verde), sare si piper, usturoi pisat si se pune peste cartofi. Ideea e sa fie bine inaclaiti cartofii. Cica ar merge si cu alte uleiuri si/sau untura de gasca, dar nu am incercat.

– toata povestea de mai sus se pune in tava pe hartie de copt la 230 de grade sau cat duce cuptorul, cica la ala cu inductie poate fi si o tara mai putin, na, ideea e sa fie fierbinte tare si sa ii crocanteasca pe dinafara. Se fac cam in jumatate de ora, trebuie rostogoliti de cateva ori ca sa iasa uniformi. Ies crocanti pe dinafara si moi-pufosi inauntru.

– noi i-am mancat cu un sos din iaurt cremos cu ierburi si au fost deliciosi.

Si ca sa inchei in nota primavaratica: am luat de la Cora un sapun cu miros de tei…nu va imaginati ce e la mine in baie, zici ca a inflorit acum. Marca Naturals All Nature si nu a fost foarte scump…na, poate ii place cuiva sa miroasa a ceai de linistit nervii in casa, cum imi place mie :)))

Ps: nu stiu daca e sapunul sau altceva, dar azi chiar am fost mai calma cu plozii!

Reclame

One response

  1. Pingback: Azi iar am mancat | funkymumky

Care e părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s