O reteta de supa-crema by me, for me

Acesta este un nou episod din povestea „o supa crema excelenta pe care eu o ador si copiii abia o gusta”. De fapt, problema e ca mie chiar imi plac supele si ciorbele si supele crema de orice fel. Daca as avea voie sa ma hranesc doar cu ele as fi foarte fericita. Si tot mie imi place broccoli doar selectiv. Sotat e degeaba, in mancare nu prea ma atrage iar pane e bun, dar greu de facut si, de cand eram gravida cu Ivab si cu greturi aferente, nu prea il mai vad cu ochi buni. Asadar, de foarte mult timp imi doresc sa descopar o supa crema cu broccoli care sa imi faca fericite papilele gustative. Am incercat eu cateva retete de pe bloguri culinare celebre, unele au fost rezonabile, altele aproape bune, niciuna nu m-a convins sa o refac. Pana azi cand am decis sa fiu creativa si sa combin ce mai stiam eu de la unul, de la altul. Acum, nu va imaginati ca supa de broccoli=sanatos si cu putine calorii. In aceasta situatie este complet fals…dar gustul, oh, Doamne, gustul. Prin urmare:

Se ia o ceapa mica, un morcov mic si vreo 3-4 cartofi albi fainosi potriviti ca marime si se calesc in putin ulei de masline. Se pune apoi peste cam un litru de supa de legume si se lasa legumele sa moara lent in oala, la foc potrivit. Separat se spala o capatana de broccoli si se taie bucatele mici. Eu am aruncat cotoarele, desi cred ca se pot pune la nevoie. Cand morcovii sunt aproape fierti se pun in oala bucatelele de broccoli si se fierb pana se inmoaie si ele. Asta dureaza cam 10 minute. La final, se paseaza cu blenderul si se adauga smantana dulce si vreo 150-200 de grame de cheddar ras. Totul se amesteca pana se topeste branza, se potriveste supa de sare si piper si se mai lasa pe foc sa se ingroase putin. Daca nu e suficient de groasa se poate adauga o lingura de amidon sau faina. Cat supa e fierbinte, se prajeste pe teflon, fara ulei, o felie de bacon taiata marunt si cand devine crocanta, se presara deasupra supei cu putin parmezan ras alaturi…cum spunea o fata care mi-e draga, curcubeu pe cerul gurii. Sigur, poate fi mancata cu crutoane sau goala, cu paine prajita sau cu ciabata proaspata…eu abia astept sa mai mananc o portie diseara ;))))

Si mai mult ca sigur copiilor nu o sa le placa, desi Ivan a gustat si s-a aratat incantat…dar, hey, uneori mama gateste si pentru ea…cel putin in familia asta! :))))

Reclame

Care e părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s