Pavlova mea ;)

Ca m-am laudat pe facebook cu torturile mele, o sa il scriu repejor pe al mai aratos. Promit sa revin si cu celalalt (sau cealalta, reteta adica). Bun, deci prajitura mai usor de facut decat Pavlova asta nu exista pe lume. Cu putin noroc ii iese si lui Sasha, jur! Eu am combinat mai multe retete si a iest asa….

Am folosit dupa cum urmeaza. Pentru bezea:

5 albusuri (erau ok si 4)

250 g zahar pudra din comert (sa aiba amidon) cernut

1 lingurita de otet de mere/suc de lamaie

1 praf de sare

Pentru crema

O cutie de mascarpone

O cutie de 200 ml de smanana de frisca

Doua-trei linguri zahar pudra din comert

Esenta de vanilie sau seminte de vanilie

Fructe de care vrei si poti

O lingura sirop din dulceata de fructe de padure, eu am avut de coacaze

Bezeaua se face simplu, eu am folosit reteta Jamillei, dar e aceeasi peste tot. Se bat albusurile lasate cam o ora la temperatura camerei pana se fac spuma. Apoi pui otetul si sarea si incepi sa pui treptat zaharul pudra. Dupa ce il pui tot mai lasi mixerul sa bata vreo 5 minute sa fie tare bezeaua. La final, cu o lingura, formezi cercuri de marimea dorita pe o tava acoperita cu hartie de copt. Grosimea sa fie cam ca la un blat normal. Le pui la cea mai mica temperatura a cuptorului cu usa vag crapata pana se coc. Cam o ora or so. La final sunt crocante si usor crapate si moi cleioase inauntru.

Crema se face simplu. Bati (mixerul, nu tu) smantana de frisca cu zaharul si vanilia pana se intareste. O pazesti sa nu se taie. Smantana trebuie tinuta la rece o zi inainte. Apoi cu o lingura sau un tel incorporezi frisca in mascarponele scos din frigider si freca usor ca sa se inmoaie putin. Incorporezi tot si trebuie sa ai o crema fina pufoasa putin dulce, cu gust de lapte.

La final pui bezea, crema, fructe, putin sirop de dulceata (o lingurita) si tot asa pana termini straturile.

Sa va fie de bine!

Revin si cu cel de ciocolata cu portocale confiate ca miroase genial ;)))

Reclame

2 responses

  1. Doamne cum arata 🤗😍 noroc ca e inchis la auchan si nu am de unde sa iau mascarpone ca ma si vedeai in noaptea de revelion facand Pavlove :p love love biig love and like

Care e părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s