Cheesecake ciocolatos si nesanatos

Acum, cine are pretentia ca o prajitura sau in tort aniversar cum a fost asta, sa fie chiar sanatos, nu a deschis pagina corecta. Dar sa o luam cu inceputul. L-am intrebat pe Sasha daca de ziua lui vrea tort de ciocolata cu crema sau cheesecake. Facusem pana acum tort de ciocolata cu crema de mascarpone si fructe de padure…e ceva delicious, at trebui sa scriu si reteta aia candva si stiam ca iese bun. Am mai facut si cheesecake-ul classic, cu coacere, de zeci de ori si a iesit si ala destul de apetisant, asa ca am zis sa las copilul sa aleaga. Ei, bine, copilul, ca orice copil, a decretat ca vrea cheesecake de ciocolata…traiasca Pinterestul am zis si m-am avantat cu incredere pe ceea ce numesc eu Wonderlandul retetelor din lumea intreaga. Am scorbolit bine si am gasit mai multe retete de tort de branza cu coacere. Nu stiu de ce variant rece, cu gelatina, nu mi se pare nici simpla, nici atat de apetisanta…ma rog, am gasit mai multe care at fi fost ok, dar ba aveau prea mult zahar (da, chiar si eu am senzatia uneori ca o reteta are prea mult zahar), ba prea multa ciocolata (da, exista si prea multa ciocolata in lumea mea), ba se faceau complicat…ma rog, am gasit-o pe asta careia eu I-am modificat putin cantitatile, am adaugat una-alta, am scazut una-alta, si a rezultat ceva minunat care a aratat la noi asa. 18447033_10154925220989300_2467863703062707319_n

Da, gustul a fost pe masura aspectului. Pentru a produce asa o capodopera plina de ciocolata aveti nevoie de:

(BLATUL DE BRANZA)

250 de grame de ciocolata sau 300, depinde cat de ciocolatos se vrea (eu am ales cu lapte si crema de cacao de la Milka, dar poate fi oridecare cred eu)

3 cutii de 200 g de Philadephia. Am inteles ca poate fi facut cu orice branza de genul asta sau chiar cu mascarpone, dar eu am ales sa respect reteta originala.

cam 2/3 cup  de zahar brun, nici nu stiu cat at insemna asta in grame, dar sa zicem ca in cup e ca in pahar mic de 200 de ml. Reteta originala spune sa fie pudra, eu l-am macinat putin in procesor si cam atat.

4 oua ecologice de la gainile bunicii Bitzie

o lingura mare de cacao sau Nesquick

(BLATUL DE BISCUITI)

20 de biscuit OREO, eu am ales cu crema de ciocolata, merg si aia cu crema alba

60 g unt topit sau macar la temperature camerei

(GLAZURA)

ei zic 1/4 cup, eu zic cam doua linguri mari cu varf de smantana grasa (heavy cream), eu am gasit ceva de la Prodlacta cu 30 la suta grasime

restul de ciocolata topita ramasa de la BLATUL DE BRANZA

o lingura de zahar

METODA este simpla. Se pun in mixer biscuitii si untul si se mixeaza pana se omogenizeaza si apoi se lipesc pe partea de jos a tavii unse. At fi buna o tava cu pereti detasabili, de fapt e ideala, nu garantez ca reusiti sa scoateti prajitura din altfel de tava. Se baga la cuptor cam 5-8 minute, la 180 de grade Celsius, nu ii tineti prea mult, au tendinta sa se arda. Il scoateti si il puneti langa sa se raceasca putin.

In timpul asta topiti ciocolata aia multa de la inceput prin metoda baine-marie. Nu am incercat la microunde, dar am inteles din surse de incredere ca se cam arde.

Separat se amesteca la viteza mica branza cu zaharul, cand sunt omogenizate bine se adauga pe rand ouale si se inglobeaza la viteza mica fiecare. Se adauga apoi lingura de cacao/nesquick si se omogenizeaza usor. Acum inglobati aici cam 2/3 din ciocolata topita si usor racita tot cu mixerul la viteza mica. Turnati peste blatul de biscuit si bagati la cuptor la 160-180 de grade Celsius cam o ora, o ora si 15 minute. Eu prefer mereu temperature mai mica pentru ca am un cuptor prost. Daca aveti cuptor electric si inteligent, cred ca e ok temperatura originala de 180 de grade. Este gata cand crapa usor suprafata (ca pamantul vara) si degetul pus pe el nu se mai lipsete. Se scoate si se pune la racit.

In final se ia ciocolata topita ramasa si se amesteca in ea smantana si zaharulintr-un vas pus pe baine-marie. Se amesteca usor pana devine lucioasa crema. Se toarna peste blat.

Carliontii de ciocolata se fac cu cutitul ascutit razuind o ciocolata normala, dar sunt optionali.

Sa nu va opriti poana nu o mancati toata! Eu am servit-o cu capsuni proaspete, dar se asorteaza perfect cu frisca si orice alt fruct acrisor.

 

 

 

Reclame

Care e părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s