Sasha şi somnul

Sasha are un program de somn minunat…măcar de aş putea să dorm cu el de fiecare dată. Doarme la prânz, de cele mai multe ori bine, de cele mai multe ori două ore sau mai mult, apoi seara, pe la 9 jumate, maxim 10, se cere la somn. De fapt se cere spălat, că e civilizat, şi vrea apoi la somn. Somnul e cu ritual, sirop (tratamentul de astm), laptic şi nani cu mami. Mami este aproape indispensabilă, mai nou, ceea ce e minunat că mi-e dor de el după orele de la serviciu (deşi uneori mi-aş face şi eu unghiile în timpul ăla), deşi mă irită că trebuie să îi dau telefonul meu cinci minute musai înainte să accepte să pună capul pe pernă. Ei bine, aseară, i l-am dat ca de obicei. Şi ca de obicei nu am fost atentă deloc la ce făcea pe acolo, deşi are un talent unic de a modifica setări şi descoperi shortcuturi. A adormit apoi în timp ce eu schimbam câteva vorbe cu o fostă colegă de peste mări şi ţări. M-am culcat mulţumită ştiind că am fixat ceasul chiar cu vreo 15 minute mai devreme, timp numai bun să îi fac lui friptura de prânz şi mie salata.

Dimineaţă, semi-întuneric, Sasha începe să se foiască. La un moment dat nici îmbrăţişările şi pupatul nu-l mai ţin cu capul pe pernă. Coboară, explorează camera, patul de bebe, uşa…insist că ar trebui să doarmă încă, doar ceasul meu fixat mai devreme nu a sunat încă, deci trebuie să fie cam ora 6…zic. Nu se lasă înduplecat, deşi, la un moment dat urcă lângă mine şi începe să mă mângâie duios pe păr. Mai că aş ceda şi aş mai dormi puţin dacă nu aş simţi nevoia acută să merg la baie, ceea ce în perioada asta…nu poate fi ignorat. Deci mă ridic, iau telefonul de la încărcat şi mă uit…..8.06!!!! OPT ŞI ŞASE MINUTEEEEEEEE! TREBUIA SĂ SUNE DE 40 DE MINUTEEEEEE!

Am sărit evident spre baie, cu copilul nedumerit şi fugind în urma mea şi întebându-se, probabil, dacă maică-sa e nebună de legat sau ceva.

Reclame

Care e părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s