De defulat

Pentru că blogul meu de mamicoșenie sentimentală se transformă încet-încet în locul meu de lamentare, o să povestesc acum puțin despre neseriozitatea la români.

1. Epopeea telefonului: pe scurt (haha, ironică eu!), telefonul mi-a fost cumpărat cadou de Crăciun anticipat, cândva în noiembrie. Prin decembrie apăruseră deja semnele dezastrului, nu le-am băgat în seamă, apoi în ianuarie a colapsat. De tot! Am mers cu el la service, am primit asigurări că dacă are o problemă nerezolvabilă va fi înlocuit, dacă e rezolvabilă va fi rezolvată și nu o să mai am probleme în veci cu el. L-au ținut o săptămână. După 2 zile a început iar dezmățul. Cel mai tare mă enerva că se bloca și nu își revenea decât după ce scoteam bateria din el și că uneori eram sunată și el nici măcar nu sinchisea. I-am dat răgaz o lună, nu știu de ce, dar i-am dat. Probabil că simțeam ce mă așteaptă și îmi era groază. Acum mi-e greață, dar mă rog! Într-o zi s-a închis iar, că așa vrea el, și, firește, nu a vrut să se deschidă. Am plecat cu el la service. Când am ajuns, MINUNE!!!, s-a deschis (deh, Murphy si legile lui), totuși l-am lăsat, din nou în service. E acolo de o săptămână. Am fost prevenită că voi fi sunată și am fost. Azi! Și așa mi-a crescut mie tensiunea (că de-aia greața!). Eu îi spuneam doamnei că dacă telefonul nu merge vreau altul nou, ea îmi spunea că nu poate promite asta, eu îi spuneam că e dreptul meu să primesc un aparat conform după două experiențe de genul ăsta, ea îmi spunea că datoria lor este să îl aducă în starea de funcționare optimă. Eu îi spuneam că două vizite la service înseamnă categoric că nu funcționează optim, ea că vor face tot posibilul să funcționeze, eu că aș vrea unul nou în caz că ajung iar cu el în service, ea iar că nu se poate promite nimic. Am avut senzația reală că sunt Sisif și fac treaba aia redundantă. Când am văzut că nu mă înțeleg omenește am trecut la amenințări, ca moșnegii, i-am spus că voi merge la protecția consumatorului și că o să închei orice contract cu ei. Nu părea afectată, dar măcat discuția a fost înregistrată și poate, doar poate, cuiva îi pasă. Deși mă îndoiesc, acum îmi permit să mă îndoiesc de orice, practic! Sunt, desigur, nerăbdătoare să văd ce alte probe de rezistență psihică mai dau până când o să se întâmple ce trebuia să se întâmple deja.

2. Mi-am luat tricou. Tricou frumos, alb, cu model de inspirație românească (nu, nu Oianu, fetele de acolo sunt foarte serioase), îl voiam de când l-am văzut întâia dată pe o reclamă mică. Și mai tare după ce l-am văzut pe Ancuța. Am vorbit cu fetele care se ocupă de vânzarea lui de eu însămi mai aveam puțin și îmi spuneam să tac. Am întrebat de măsură, am trimis măsurile mele luate atent cu centimetrul ca să nu trebuiască schimbat, am întrebat dacă e slim-fit sau loose-fit ca să nu avem surprize…și totuși nu! Nu, adică deși îmi știau măsurile și le spusesem clar că vreau să vină larg am primit un tricou care venea prea strâmt pe piept (eu, marea cupă B) și am cerut să-l schimbe. Și de miercurea trecută trebuie să vină M-ul ăla nenorocit. Vineri am sunat nervoasă la curier, iar curierul a răspuns și el nervos că nu are niciun tricou, să-l scutesc. Le-am întrebat pe dudui „ce naiba?”, puțin mai elegant însă. S-au șters cu eleganța mea la fund. Mi-au răspuns sec că a fost o problemă, că va fi trimis vineri și ajunge luni. Să-și ceară scuze?! Pffff, ce naivă sunt! Și guess what? E luni, ora 18…nu, nu a venit curierul cu niciun tricou!

3. Curierii, moarte lor! Ei, acum, nu chiar tuturor, băiatul de la pizza a fost chiar ok…deși nu cred că e curier în adevăratul sens al cuvântului. Mă rog, povestea este așa. De data asta fata serioasă (alta) a trimis cele 4 mărțișoare comandate și plătite joi, de vineri. Curierul a zis că ajung în 24 de ore. Sigur că asta nu înseamnă și că ele sunt acum la mine. Iar cele 24 de ore s-au făcut ușor 48 și apoi 72, and counting!

Altfel mă bucur că trăim în țara în care drepturile celor care plătesc, sunt respectate!

Reclame

Care e părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s